ماندگارترین هدایای تبلیغاتی شب یلدا
از جمله کهنترین جشنها و آیینهای ایرانیان باستان، شب چله یا شب یلدا است. آشنایی با تاریخچه این آیین باستانی برای ما ایرانیان حائز اهمیت است. ما در این نوشتار به توضیح جامعی از شب یلدا پرداخته و سپس دربارهی مراسمات مختلف و همچنین گیفت شب یلدا و یا همان هدیه یلدا و گیفت تبلیغاتی مناسب این شب و نحوه انتخاب مناسب آنها سخن میگوییم.
آیا شما نیز به دنبال بهترین مناسبتها برای تهیه هدیه تبلیغاتی هستید؟ چه مناسبتی بهتر از مناسبتهای رسمی و اصیل ایرانی! یکی از این مناسبتها طولانیترین شب سال، یلدا است. شاید خرید مناسبترین هدیه برای این مناسبت کمی سخت به نظر برسد. اما نگران نباشید زیرا تکسازان ترنج هر سال بهترین هدایای تبلیغاتی اختصاصی یلدا را به صورت تکی و ترکیبی برای شما عزیزان تدارک میبیند.
همهی این هدایا عطر و بوی صنایع دستی ایرانی را به همراه دارند، بنابراین مناسبترین گزینه برای هدیه دادن در چنین روزهای خاص و ملی هستند. پس با ما همراه باشید تا نگاهی به لیست هدایای مخصوص شب یلدا بیندازیم …
هدایای یلدا مجموعهی تکسازان ترنج
“هدایای تبلیغاتی تکسازان ترنج” چندین سال است که در آستانه شب یلدای هر سال به معرفی هدایای یلدا که متناسب با تم و فضای این شب که با ذوق و دقت فراوان و با سلیقه مخاطب خوشذوق ایرانی طراحی و گردآوری کرده است، می پردازد تا دغدغه این دسته از افراد برای تهیهی یک کالای بسیار مناسب برای این شب مخصوص را به حداقل رساند و آنها را یک گام به یک شب یلدای زیبا و گرم و به یاد ماندنی نزدیکتر کند.
امسال نیز مانند سالهای گذشته تکسازان ترنج (ترنج گیفت)، کالکشن جدیدی از محصولات یلدای امسال مانند انواع گیفت تبلیغاتی طراحی کرده است و در این مقاله قصد داریم شما را با این محصولات بیشتر آشنا کنیم و به معرفی چند نمونه از این محصولات تولید شده برای این شب باستانی و کهن بپردازیم.
سیری در تاریخچه شب یلدا
شب یلدا یا شب چلّه از کهنترین رسوم ایرانی است. چله به معنای چهل روز ابتدایی زمستان است که از فردای شب چله شروع میشود. این جشن از سال ۵۰۲ قبل از میلاد در زمان داریوش اول به تقویمها راه یافته و تاکنون نیز هر ساله برپا نگهداشته میشود.
همچنین آنها مشاهده میکردند در ایام و فصول مختلف طول شب و روز کم و زیاد میشود. بنابراین به این دلیل که در این شب تاریکی اهریمنی بیشتر از هر روز دیگر دوام مییابد مردم گرد هم جمع میشده و آتش میافروختند و به جشن و پایکوبی و بحث و گفتگو میپرداختند تا عوامل اهریمنی و تاریکی بگریزند.
در گذشته تاریکی و سیاهی نماد اهریمن بوده است. از طرفی طولانیترین شب سال بیشترین تاریکی را در طول سال در بر دارد. به همین خاطر ایرانیان این شب را به جشن و پایکوبی میپرداختن تا بتوانند نحسی آن را بزدایند.
شب یلدا را همچنین شب میلاد مهر یا خدای خورشید نیز میدانند. مهر یا میترا با آمدنش به این دنیا، ساعات روز را افزایش داده و به این ترتیب روز بر شب برتری مییابد. مهر پرستی از کهنترین آیینهای ایران باستان میباشد. در اروپا از این آیین با نام میتراییسم نیز یاد میشود
یلدا مصادف است با آخرین روز پاییز و از فاصله زمانی غروب آفتاب ۳۰ آذر تا طلوع آفتاب اول دی. این شب به دلیل آنچه انقلاب زمستانی خوانده میشود، یک دقیقه از سایر شبها طولانیتر است. برخی بیان کردهاند که علت برگزاری این جشن دوری از نحس بودن این شب طولانی است. اما همگان میدانند که در باورهای ایران باستان، هیچ شب و یا روزی نیست که آن را نحس بدانند. این شب مانند خیلی از جشنهای باستانی در رویدادهای کیهانی ریشه دارد.
در حرکت سالیانه خود در روزهای پایانی پاییز به نقطه پایینی افق جنوب شرقی میرود. همین حرکت باعث کوتاهتر شدن طول روز و در نتیجه افزایش تاریکی شب میشود. با انقلاب زمستانی، خورشید باز به سوی شمال شرقی میرود و در نتیجه باعث روشنایی بیشتر روز و کاهش طول شب میشود.
همین یک دقیقه بهانهای است برای اینکه ایرانیها از دیرباز دور هم جمع شوند و به این مناسبت جشن برگزار کنند. جشنی که همراه با آداب و رسوم مختلف و نمادهای متفاوت برگزار میشود. یکی از مهمترین لازمههای جشن شب یلدا حضور بزرگان فامیل به عنوان نماد کهنسالی خورشید در آخرین روز پاییز است. همچنین وجود خوراکیهای مختلف که رنگی از خورشید داشته باشند از اقلام پذیرایی این جشن است
یلدا برگرفته از یک واژه سُریانی می باشد که به تولد و زایش معنی شده است. منشا ورود این واژه به فارسی مشخص نیست اما احتمالا به دلیل مهاجرت برخی مسیحیان به ایران بوده و به مرور این لغت وارد زبان فارسی شده است و به جزیی از آن بدل گشته است.
همچنین واژهٔ چلّه مخفف چهله و صرفاً نشاندهندهٔ گذشت یک دورهٔ زمانی معین و نه الزاماً چهل روزه است.
اما بر طبق تعاریف لغت نامه دهخدا چله بزرگ چهل روز از موسم زمستان که آغاز آن مطابق اول دی ماه ، (هفتم دی ماه جلالی ) و پایانش دهم بهمن ماه (شانزدهم دی ماه جلالی ) است . و چهل روز از موسم تابستان که اول آن مطابق است با اول تیر ماه (پنجم تیرماه جلالی ) و آخر آن دهم مرداد ماه (شانزدهم مرداد ماه جلالی ) میباشد.
آداب و رسوم یلدا
امروزه نیز شب یلدا مانند همیشه در بین اقوام ایرانی با شبنشینی خانوادهها و دوستان در کنار هم گرامی داشته میشود و معمولا بزرگان و ریش سفیدان خانواده به قصه گویی و حکایت میپردازند و فال حافظ و شعرخوانی شاهنامه و حافظ و خوردن تنقلات مختلف نیز رواج دارد و در سالهای اخیر به تزیینات شب یلدا اهمیت زیادی داده میشود که حال به اختصار هر کدام از آنها را بررسی خواهیم کرد.
انار و هندوانه جز جداییناپذیر شب یلدا هستند. رنگ سرخ نمادی از نور خورشید و روشنایی است و انتخاب میوههایی به این رنگ بیانگر همین موضوع است. همچنین استفاده ازمیوههایی مثل سیب و خرمالو و پرتقال وگلابی و لبو نیز رواج دارد و مهمان سفرههای ایرانیان سرتاسر جهان هستند.
بخش دیگر از خوراکی های پرطرفدار این شب آجیل و خشکبار وسایر تنقلات است. از جمله این موارد میتوان نخود ، بادام ، پسته ، فندق ، تخمه کدو و توت و انجیر خشک اشاره کرد.
از جمله برنامههای مهم در این شب بسیار رواج دارد شاهنامهخوانی و حافظ خوانی است در این شب خانوادهها تفالی به حافظ میزنند و اشعار ارزشمند آن را به بهانهی فال و پیشبینی آینده برای یکدیگر بازگو میکنند و به از طالع خود در سال پیش و رو مطلع میشوند و به همین بهانه موجبات سرگرمی و شادی خود و خانواده فراهم میشود علاوه براینکه منجر به ترویج ادب و فرهنگ والای ایرانی بین خانوارهای ایرانی در سرتاسر جهان میشود.
یکی از رفتارهای مرسوم این شب هم بردن هدیه برای تازه عروس خانواده است. خانواده داماد در سینیهایی تزئین شده انواع و اقسام خوراکیهای ویژه یلدا را به همراه هدایایی به منزل عروس میبرند
البته در صورت توجه و اهمیت به این موضوع خطیر توسط ایرانیان مستقر در خارج از کشور و بازنشر این رسوم در بین جامعه جهانی میتوان تمام جهانیان را با رسوم زیبای ایرانیان در یلدا آشنا ساخت و باعث افزایش آوازهی نام ایران در سطح جهان شد و درک بهتری از فرهنگ غنی ایرانیان در سطح جهان شد